Operight (kevät 2011)

Projektiopiskelun loppureflektio

30.05.2011 9:43 by Tiina Kallio

Opiskelut ovat nyt takana niin Koutek- opintojen kuin Edutool- opintojenkin osalta. Olisi ollut hyvä, jos olisin kirjoitellut tänne koko projektiopiskelujen ajan, mutta en tajunnut että niin piti tehdä. Lisäksi projektiopinnoissa raportoimme säännöllisesti koko ryhmän kanssa työskentelyä alkuperäisen skriptin mukaan. Kun tämä Koutekin ja Edutoolin yhteinen opintojakso alkoi, olin tutustunut projektityöskentelyyn jo Edutool opinnoissa. Silloin suunnittelimme vain projektin, mutta emme toteuttaneet sitä käytännössä. eli siinä mielessä tämä oli hieman erilainen, koska myös toteutimme suunnitelmamma.


Aiheena meillä oli suunnitella toimeksiantajalle tosipaikallinen verkkoyhteisö tai foorumi. Valitsin aiheen siksi, että se poikkesi koulumaailmasta ja koin, että siitä olisi enemmän hyötyä minulle. Näkisi vähän eri näkökulmaa asioihin, eikä vain opettajan näkövinkkelistä. Aikaisemmin tuli aina otettua sellaisia aiheita, jotka liittyivä tavalla tai toisella kouluun ja opettajan työhön. Näin jälkeenpäin ajateltuna, hyvä että tuli otettua tämä aihe.


Aluksi työskentelimme isossa ryhmässä ja ryhmäläiset olivat outoja toisilleen, paitsi minulle, koska opiskelin molemmissa ryhmissä. Oli jännä huomata, miten osa jäsenistä ei sopeutunut työskentelemään erilailla kuin aikaisemmin. Edutool- opinnoissa oli vakiintunut sellainen työskentelykulttuuri, että hommia tehtiin tasaiseen tahtiin eikä esim. vain viikonloppuisin. Ja yleensä kaikki osallistuivat tasavertaisesti työskentelyyn. Nyt oli hieman ongelmia tämän suhteen. Emme tienneet toistemme työskentelytapoja ja oletimme, että kaikki hoituu kuten ennekin. Tuntuu, että Edutool- porukalla oli hieman päällepäsmärin ote koko työskentelyyn. Koutek- opiskelijat mainitsivat asiasta vasta jälkeenpäin, mutta olin kyllä itse tietoinen tilanteesta. Ja saatoinpa itsekin syyllistyä siihen. Isossa ryhmässä työskentely oli jakaantunut kahteen leiriin ja molemmat hoitivat oman osuutensa kunnialla.


Kun Edutool- opiskelijat jäivät pois, ryhmä tiivistyi. Edelleenkin mua ärsytti se, että hommat eivät edenneet kuten olin tottunut, mutta yritin sopeutua. Vasta tässä pienemmässä ryhmässä työskentelimme yhteisöllisesti ja ideoimme ja työstimme tuotostamme kasvokkain. Se oli mukavaa ja antoisaa. Vaikkakin vahvan näkemykset ratkaisusta eivät antaneet tilaan vapaaseen ideoitiin, jota olisin ehkä toivonut. MUTTA lopputulos oli silti sellainen, että voin olla ylpeä siitä, että olen saanut osallistua tämän ryhmän työskentelyyn.


Täältä löytyy kaikki projektiopintoihin liittyvät tuotokset:


Projektisuunnitelma


Aikataulu


Väliraportti


Abstrakti


Oulun Oma lavi-posteri


Loppuraportti


Käsikirja


ja tässäpä vielä suunnittelemani kuva tuohon posteriin. Sen pohjalla on Clipart- kuva, jonka olen siirtänyt Paintiin ja muokannut sitä piirtotaulua apuna käyttäen. On muuten “näppärä” tuo piirtotaulu, jos haluaa tehdä tarkkaa työtä.
http://tiinakal.wordpress.com/2011/05/30/projektiopiskelun-loppureflektio/

0 comments:

Post a comment