Operight (kevät 2011)

Tehtävä 4A

08.05.2011 22:57 by Annukka Tuomikoski
Tehtävä 4A: Joustavaa tekijänoikeutta luoville ihmisille

Tekijä voi Creative commons:lla määritellä,  että saako teosta käyttää kaupallisesti, saako sitä muokata tai levittää. Creative commonsn avulla tekijä voi myös määritellä, mitä nimeä teoksesta tulee käyttää sitä lainattaessa ja mistä saa tietoa lisäoikeuksista. Oikeudet tunnistaa cc-logosta.

Hain kuvan http://search.creativecommons.org/?lang=fi# sivulta. Kuva on Chirtiano Bettan kuvaama ja kuvaa saa käyttää, muokata ja levittää mutta kuvaaja tulee mainita.


Creative commons on varmasti hyvä tapa lisensoida teoksia ja tällöin kaikilla on tiedossa käyttöluvat teoksiin. Tämän avulla on hyvä etisiä esim. kuvia mitä käyttää esityksissä. Creative commons voisin lisensioida esim. valokuviani.
http://annukka12.blogspot.com/2011/05/tehtava-4a.html

1 comments:

©Opettaja to Annukka Tuomikoski

11.05.2011 13:30
Hei Annukka,

Hyvä, että olet tutustunut Creative Commonsiin. CC-lisensoituja kuvia voi käyttää hyvin vapaasti opetuksessa ja siten jos haluaa kuvitusta esimerkiksi itse laatimaansa opiskelumateriaaliin, on CC todella helppo tapa saada luvallisesti käyttöönsä muiden ottamia kuvia. Jos aina pitäisi etsiä kuvan ottajan yhteystiedot ja pyytää lupa kuvan käyttöön, jäisi helposti kuvat kokonaan käyttämättä.
Post a comment