Nätbaserat Lärande

TMS07 – Teknik och samhälle

07.03.2013 13:48 by Course Blog

Avsluta med ett eget inlägg på din WordPress blogg:

1. Formulera varför du tycker digital delaktighet är viktigt för demokrati

2. Hur kan digitala manifestationer på verka samhället?För att kunna svara denna fråga som du ställer så måste vi ta en titt på vad demokrati egentligen innebär. Det betyder att alla i samhället ska kunna få sin röst hörd. Men, det betyder inte att de måste tala ut om saker om de inte vill. Det är en viktig skillnad att klargöra i det här fallet. Digital delaktighet är väldigt bra för demokratin av uppenbara skäl. Det gör så att alla oavsett vart de bor kan kommunicera med varandra och det skapar ett enat samhälle där alla kan kontakta alla, där alla saker i hela landet kan delas med alla direkt. Men som jag skrev tidigare så tror jag att det är viktigt att inte tvinga på människor att dela deras åsikter o annat, då det skulle underminera hela idén med demoktrain, som ju går ut på frihet.


2. Hur kan digitala manifestationer på verka samhället?


Dessa digitala manifestationer påverkar bevisligen samhället på flera sätt. Ta till exempel Earth hour. Earth hour är en digital manifestation där världen enas i att under en timme stänga av all el i ett försök att skapa uppmärksamhet runt miljöproblem som global uppvärmning. Earth hour är ett bra exempel på hur man kan använda sig av digital delaktighet på ett bra sätt.


3. Egna tankar


Det är fascinerande hur positiv framtiden ser ut för demokratin. Allt detta med hjälp av internet och digital delaktighet. Se bara arabiska våren. Att folk kan samlas och inte leva i ett vakuum ledde till flera länders revoljution mot diktatur. Jag hoppas att demokratin fortsätter att spridas med hjälp av internet, och att det inte blir ett cencurerat verktyg för diktatorer.http://natbaseratlarande.se/tms07-teknik-och-samhalle/

0 comments:

Post a comment