Nätbaserat Lärande

TMS07

07.03.2013 13:08 by Course Blog

Avsluta med ett eget inlägg på din WordPress blogg:

1. Formulera varför du tycker digital delaktighet är viktigt för demokrati


Att alla ÄR delaktiga är inte det viktiga, att alla KAN vara delaktiga är det. Det handlar om att ha möjligheten och friheten att få delta digitalt som är viktig för demokratin. Om man tvingar folk att vara delaktiga, säger åt dem att gör inlägg, bloggar eller videos, så kommer inte tankarna från en frivillig tanke och kan bli väldigt tvingad. Sedan när man har lusten och viljan att göra ett inlägg, ska man ha möjlighet att göra det och faktiskt kunna höras. Alla åsikter ska få höras, i alla fall de som inte ämnar endast att uppröra och upphetsa, skapa hat. Demokrati innebär att alla får höras och påverka, vilket kan möjliggöras med hjälp av digital delaktighet.


P.S. extremt ledande fråga.


2. Hur kan digitala manifestationer påverka samhället?


På väldigt många sätt. Manifestationer som blir stora och sprids genom samhället kan påverka människor så att de skrider till handling. Det kan ses som ett sorts positivt grupptryck. Sedan den exakta påverkan beror självklart på vad det är för manifestation och hur den är formulerad och presenterad. Ta till exempel Earth Hour. En manifestation som uppmanar människor att stänga ner all elektronik i ett försök att skicka ett meddelande till de styrande krafterna i samhället, ur en miljösynpunkt. Det påverkar samhället positivt för miljön och visar andra att manifestationer som rotas i internet faktiskt kan betyda något.


3. Egna tankar


Internet är det som formar dagens samhälle mest. Det är dagens teknologi och något som nästan alla använder sig av. Alla påverkas av det. Det är därför inte svårt att tänka sig att demokratin kan spridas här. Det är ju just denna teknologi som är så viktig, som alla påverkas av, som dagens samhälle kretsar kring, det är just här förändringarna sker. Demokrati tycker jag borde vara ett ämne som läggs ganska mycket fokus på. Med hjälp av olika perspektiv, åsikter och idéer kan vi komma fram till den mest optimala slutprodukten.http://natbaseratlarande.se/tms07/

0 comments:

Post a comment